Jak rozpoznać dobre pieczywo?

Znajdź pieczywo Kraków na www.piekarniapochopien.com.

Pieczywo jest podstawą diety człowieka w naszej kulturze. Wyrabiane jest z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających smak wypieków, jak przykładowo: mak, słonecznik lub sezam.

Dlaczego warto spożywać regularnie pieczywo?

Pieczywo to pożywienie niezwykle bogate w wiele najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do prawidłowego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą przede wszystkim białka, aminokwasy i węglowodany. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz wielu witaminach, których zdecydowanie zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w tradycyjnych piekarniach. Wyłącznie wtedy ma się gwarancję, iż spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z niesamowitej troski o klienta i wyśmienitych wyrobów słyną szczególnie krakowskie piekarnie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich pieczywo wytwarzane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co daje gwarancję znakomitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Dane teleadresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]